Han var blyg som tusan

Nåväl. Min kompis storebror satt på bussen när jag steg på, precis som jag misstänkt. Jag gick förbi honom, sa hej, och satte mig nästan längst bak i bussen. Han satt i den främre halvan av bussen och kollade bakåt mot mig hela tiden. Efter lite mer än halva resan (35 minuter), reser han sig från sin plats, går bakåt, kollar knappt på mig och sätter sig på sätet bakom mig. Där sitter han i ungefär fem hållplatser, sedan reser han sig och sätter sig på sin plats därframme igen.
Han satte sig alltså bakom mig i en kvart och försökte inte ens snacka med mig, blyg eller vad? Haha!


Min kompis bror

Ni får en update om hur bussresan gick igår, för JA - han var på samma buss som jag... Men nu måste jag plugga, vi hörs senare!

Fyra timmars sömn

Sov ca 4 timmar inatt, och sedan skola på det. Behöver jag säga att jag inte vill plugga till mitt prov på onsdag?

Jag somnar vilken sekund som helst.

Saker jag borde eller måste göra, skrivit 25/4 2010

 

1.      Gå ut ettan med MVG i minst alla ämnen utom två.

2.      Bli sedd.

3.      Bli älskad för den jag är.

4.      Prestera när andra behöver det.

5.      Prestera högst av alla, gärna hela tiden.

6.      Finnas när andra behöver hjälp.

7.      Alltid ställa upp.

8.      Vara en bra människa.

9.      Ha en åsikt om allt och vara redo att försvara den.

10.   Vara hälsosam.

11.   Vara duktig.

12.   Synas, höras, finnas.

13.   Bli uppmärksammad för mina prestationer.

14.   Ha mål som jag kan uppfylla.

15.   Ha mål som är omöjliga att uppfylla, men som jag uppfyller ändå.

16.   Ha många vänner.

17.   Ha bra kondition.

18.   Ha fin hy.

19.   Ha en vacker kropp.

20.   Inte ljuga.

21.   Kämpa för saker jag tycker är viktiga.

22.   Vara rättvis och jämlik.

23.   Hitta fler vänner och komma närmare de jag redan har.

24.   Hitta Mr. Right.

25.   Köpa jättemycket vackra kläder som inte är dyra.

26.   Vara nöjd med mig själv.

27.   Bli mer självsäker (=mindre blyg).

28.   Alltid ställa upp när någon behöver min hjälp.

29.   Bli solbränd i sommar.

30.   Umgås mer med min familj och mina vänner.

31.   Baka mer.

32.   Bli bättre på att sjunga.

33.   Renovera färdigt mitt rum.

34.   Bli mer ordentlig, och städa mer.

35.   Ha en bra ekonomi.

36.   Inte dra på mig en dödlig sjukdom som kan försämra mitt liv, t.ex. cancer.

37.   Vara bästa på i princip allt, bara för att få känna kicken.

38.   Vara ödmjuk om att jag är bäst.

39.   Våga skryta om att jag är bäst.

40.   Respektera andra människor.

41.   Respektera mig själv.

42.   Skaffa mig ett bra jobb/bra utbildning senare i livet.

43.   Ta mycket ansvar.

44.   Inte missa en endaste chans till en bra framtid.

45.   Ha bra relationer med alla (lärare, vänner, familj, busschaufförer, katter etc.)

46.   Prestera på topp vid varje prov, uppsats eller dylikt.

47.   Komma ut som bisexuell för alla

48.   Snurra världen, för om inte jag gör det gör ingen annan det heller, och då står vi stilla.

Klarar en enda människa allt detta, och mer därtill? Det som finns på pappret är inte allt.


Snart iväg. Igen.

Drar strax iväg till min kompis K, ska voa hos henne inatt. Imorgon bär det av till skolan, inte riktigt lika roligt.
Men vet ni? Jag läste nyss på facebook att min kompis bror (han som stöter på mig typ hela tiden?) ska hem idag. Och grejen är att när han åker hem tar han samma busslinje som jag tar till skolan, och det är samma busslinje jag ska ta idag för att ta mig hem till K. Hoppas att han inte tar samma buss som jag, pallar inte sitta och snacka med honom.

Livet är såååå jobbigt när folk vill ha en. Hahah, jag låter som värsta playern, men ärligt, det ÄR lite drygt att folk vill ha mig eftersom jag verkligen inte är intresserad...

Läkerol

Har nyss fått Läkerol levererat direkt till soffan där jag sitter av min pappa. Han och mamma har varit och handlat och köpte Läkerol Salvi (den lila asken, ni vet?) till mig och min onda hals. JACKPOT!


OOOOOPS

Kom just på att jag lovat att inte ljuga i bloggen... Så ja, det är väl klart attt jag bryr mig om vad som händer med A, men grejen är ju att jag inte tänker på henne och så, jag vill inte ha henne tillbaka. Fattar ni? Jag har kommit över henne, definitivt, men om t.ex. hon gjorde slut med sin flickvän så skulle jag reagera. Hänger ni med?

Träffade A igår

Kommer ni ihåg tjejen som jag var tillsammans med i somras, A? I alla fall så var jag och några kompisar ute igår, och då träffade vi henne. Jag lät avsiktligt bli att hälsa fastän hon stod och pratade med mina två vänner i säkert fem minuter. Började då prata med en av mina vänner, NG, när A stod precis framför mig... Hon bara stod och stirrade på mig kände jag, och tillslut sa hon "Finis? Säger man inte hej?" helt surt. Då blev jag ju tvungen att krama henne och säga hej. Då säger hon något i stil med "Jag trodde inte att du ville prata med mig" varpå jag svarar "Joo, det är lugnt..?" typ. Sedan pratade jag inte mer med henne! :D

Orkar inte med henne överhuvudtaget, jag bryr mig liksom inte om vad hon gör nuförtiden och så..

Halsen värker

Har så fruktansvärt ont i halsen att jag skippar bowlingen med tjejerna ikväll som jag hade planerat. Känner inte för att dra ut och umgås med folk dessutom, har väääääärldens PMS. Har ätit över 200 gram mörk choklad, ett paket B&J's, chips och läsk i mängder de senaste dagarna... Hej mens?

Sorry..

Ledsen för världens sämsta uppdatering, men jag har inte varit hemma på tre dagar, och eftersom jag bloggar anonymt är det svårt att uppdatera bloggen hos någon annan. Man kan ju inte bara "Åh, får jag låna din dator? Måste uppdatera bloggen!". Men nu ska det bli bättring i alla fall, för nu är jag tillbaka hemma!

Puss

Så jäkla mätt

Hej på er!
Har vaknat hos min kompis nu, ligger i hennes säng och väntar på att hon ska komma hem igen. Äter mackor, chips och godis till frukost. GÖTT. Igår gjorde vi egen sushi, 54 bitar blev det. Vi åt 36 av dem och trodde att vi skulle spy... Men det gjorde vi inte!
Hörs senare pussgurkor!

Remember?

Kommer ni ihåg den där finnen som jag hade börjat få på hakan? Ja, nu har den mognat och blivit äcklig som tusan. Ärligt, det ser ut som typ värsta bölden! Jag har bra hy och brukar sällan få finnar på samma sätt som flera andra i min ålder får (pizzaface typ), men när jag väl får en finne sätter den sig gärna mitt på hakan eller pannan och stannar i en vecka. Dessutom brukar den komma lagom till t.ex. en viktig fest eller skolfotograferingen... KUL.

Aj i hjärtat

Jag vill inte göra något ogjort, jag vill bara inte ha ont.


Godmorgon

Godmorgon! Om några timmar bär det av till min fina kompis L som har egen lägenhet. Innan dess ska jag hinna duscha, packa och slänga in en text och några färdiga inlägg så att inte bloggen dör under den tid jag är borta..

Så håll utkik, det kommer uppdateras!
Bisous

Chillar

Sitter hemma i soffan, lyssnar på musik och pluggar lite. Inte det roligaste, men nödvändigt!

Imorgon ska jag åka till en kompis på eftermiddagen och sova hos henna, så uppdateringen kanske blir lidande. Ska verkligen försöka uppdatera så gott jag kan, så kika gärna in!

Bisous !


Nymålade



Ledsen att kvalitén på bilden är sämst, men jag har tappat bort min kamerasladd och tvingas därför använda min webcam

Naglar, kaffe och musik

Målar mina naglar med det nya, gula nagellacket jag köpte igår på H&M, dricker capuccino (done it myself, jag är barista) och lyssnar på musik. Tänkte att ni ville veta..

Jag hade varit bra på allt det där

Blev helt plötsligt galet trött på det här. Hela mitt liv, de små hemmafesterna och skitpratet som alltid finns och som alltid kommer att finnas. Jag menar inte att jag inte är nöjd med mitt liv, för det är jag! Älskar mitt liv, men det är bara det att det känns som att jag kan få mer, uppnå mer, uppleva mer.

Vill gå på galna fester som är fyllda med folk jag inte känner men lär känna i fyllans dimma, dricka färgglada drinkar som jag inte vet namnet på, hälla i mig självlysande shots, skratta så mycket att jag trillar inne på toaletten, vakna bakom en högtalare i någon annans kläder med håret fyllt av glitter. Och inget av det här går att uppnå där jag befinner mig just nu. Det gör mig så jävla ledsen, för jag vet att om jag fick chansen hade jag varit bra på det där. Det hade jag.


http://weheartit.com/entry/7315847
http://weheartit.com/entry/7315847


Ca va?

Godmorgon! Nu har jag vaknat efter en härlig natts sömn. Har träningsvärk i röven efter squshen igår, men annars är allt fint. Hur mår ni idag?


Bröstvårtor

Förresten.. har funderat på det här med bröstvårtor. Överallt verkar det som att de är liksom styva på tjejer såfort de blir kåta, men det blir fan inte mina! Är detta något som kommer med åldern och utvecklingen, eller är det något fel på mina bröst haha? De kan ju bli hårda och så, men det är oftast när jag fryser... Inte när jag t.ex. strular med någon eller så. Det är ju mycket snyggare när de blir sådär hårda och styva :/

Back at home

Tillbaka nu efter två timmars squashspelande och lite shopping på H&M. Köpte bland annat ett gult nagellack från H&M's egna kollektion, älskar deras nagellack! De har fina färger, de är billiga, torkar snabbt och man behöver bara måla ett lager för att få det snyggt :D

Nu ska jag hoppa in i duschen, är så jäkla sunkig..
Hörs!


Squash + shopping

Strax bär det av till stan för att spela squash och shoppa med min fina vän K! Kommer alltså inte uppdatera under dagen, men ska verkligen försöka slänga in en text eller ett inlägg ikväll.

Bisous!

Tänker på O



http://weheartit.com/entry/7317992

Finnar på hakan

Det ömmar lite på hakan, precis som när man kommer få en finne, ni vet? Måste sätta tandkräm på den ikväll när jag går och lägger mig, det är bästa sättet att torka ut dem innan de blivit stora och "mogna".

Tur bara att jag sover hemma ikväll, har jag inte gjort på två nätter hehe. Tänk så pinsamt att gå runt med en fet klick tandkräm på hakan hemma hos någon, typ O?!


FAN

Fan alltså. Nu började tårarna rinna. Spotify bestämde sig för att spela Resuscitate me - September, en av låtarna jag lyssnade mest på när jag var på g med Z. Blir så fruktansvärt arg på honom! Varför kunde han inte bara säga till mig där och då att han ville ta det lugnt, istället för att bryta ner mig och sedan komma två månader senare och be om ursäkt? Varför sa han ingenting?! Jag hade kunnat acceptera det, inga problem gubben, men det här?

Det gör bara ont i mig att behöva skada dig så som du skadat mig.

Hemma igen

Äntligen hemma efter en helkväll med tre fina tjejer! Vi kollade på filmen Rent, så fruktansvärt bra! Började gråta som fan, blev helt förvånad, för som ni kanske vet kan jag ju egentligen inte gråta längre, det brukar bara sluta med att jag inte kan andas och får ont i hela kroppen. Men igårkväll rann tårarna så fint nerför mina kinder, blev helt lycklig på något konstigt sätt, för det var ju som en bekräftelse på att jag inte har gått sönder.

Vi somnade vid 6 på morgonen, vaknade vid ett. Gick till ica och köpte B&J's, chips, dipp och mackor till frukost. Så jäkla gott! Sedan satt vi och åt det hela dagen tills jag åkte hem för bara 30 minuter sedan.

Snart blir det tacos till middag!

SKOR

Kollade igenon Scoretts hemsida och hittade de här två godingarna:

http://www.scorett.se/Woman/Canvas/1101570
http://www.scorett.se/Woman/Sandalett/1051556

Det översta paret har jag sett tidigare, men då var det en högre modell, så då var jag inte lika förtjust i dem. Men nu verkar de ju finnas låga också! Och billigare, plus att det är Vagabond. Köpa i veckan kanske?

Shopaholic

Som ni kanske redan vet är jag något av en shopaholic, även om jag förnekar det för alla jag känner. Igår var jag på H&M och köpte ingenting, är så fruktansvärt stolt, särskilt med tanke på att jag spenderat mer än 1000 kr där den senaste veckan/veckorna.

Tyvärr kliar det nu i fingrarna (eller i kontokortet kanske?) efter att få dra magnetremsan genom kortläsare, att få höra det lilla klicket när man sätter i chipet... Vill köpa något riktigt fint och dyrt till mig själv! Typ ett halsaband, eller ännu hellre ett par sygga skor, gärna från Vagabond, är en riktig sucker för deras skor. Ni vet, jag kan se ett par skor och bara "Åh, de här var ju fina". Sedan ser jag att det är Vagabonskor, och då blir de plötsligt ännu finare!

Tur då att jag sitter hemma, nerbäddad under en filt utan en enda skoaffär i sikte. Annars hade jag nog gjort en repris av förrförra veckan.

Tillbaka från natten hemma hos O

Så! Nu är jag hemma igen efter biobesöket och natten hemma hos O. Filmen var helt okej, även om det kändes lite som att man fick se samma sak igen och igen... Ni vet, de klättrade i grottor, dök, någon dog, de hoppade, bråkade, de klättrade, dök, någon dog, de hoppade runt, de bråkade, de klättrade... Ni fattar. Det enda som var riktigt synd var placeringen på bion... Kolla här:

Jag, Tjejkompis, Bästa kompis, Hennes pojkvän, P, O.

Fatta den dåliga placeringen?! Jag ville ju sitta bredvid O, och P ville sitta bredvid min tjejkompis. Lyckat.

Nåväl, när bion var slut gick vi och käkade nattamat på Max tills det var dags att åka hem igen.

Haha, det var så jävla roligt alltså, för ni vet, det gick in en kille på Max som en av mina kompisar hade strulat med i somras, men hon var inte helt säker på att det var han. Så då gick jag fram och bara "Ursäkta, men vad heter du?". Han sa att hette Per (typ världens sämsta lögn haha, finns ju nästan ingen i vår ålder som heter Per). Då frågade jag "Jaha.. du heter inte Robin då?". Haha, då blev han och hans kompisar helt paffa, men försökte hålla kvar sitt poker face. Men sedan blev de helt bitchiga, speciellt hans vänner, och bara "brukar du röka på?", så då tackade jag för mig och gick tillbaka till mina kompisar ;)

Väl hemma hos O visade det sig att jag skulle få dela en dubbelsäng med P. Ville jag ju inte alls! I alla fall gick det okej, vi vaknade på morgonen och väckte O, sedan åkte jag hem :)

Längtar tills imorgon

Imorgon blir det först skola och sedan bio med O, P, min bästa kompis och några fler. Vi ska se Sanctum! Hoppas att jag hamnar bredvid O.. (A)

Efteråt åker vi hemåt, fast jag och P ska sova hos O imorgon. Mysigt!

Update om Z

Var ju i skolan idag och träffade Z. Har tyvärr inget intressant att rapportera - det har alltid varit jag som ignorerat honom, men idag var det tvärtom. Vi har ju ett stort grupparbete tillsammans, och idag satte han sig i ett annat rum för att jobba, något han inte gjort tidigare. Han undviker mig alltså, helt och hållet. Tror att han hade hoppats på att jag skulle ha kvar mina känslor, och nu är han ledsen för att så inte var fallet.

Just det! Han har inte tagit bort mig och mina vänner på facebook, för nu kan jag se hans profil och vi är fortfarande vänner... Skumt det här.

Imorgon blir det bio med O, P och några fler! Wiho!

Dåligt samvete

Har fått helt dåligt samvete p.g.a. meddelandet jag skickade till Z, men jag vet att det var rätt sak att göra. Citerar en kille jag hörde på radio: "Man ska vara glad när man är kär!" och när jag tänker på Z blir jag inte glad, bara tom och kall.

Godnatt, ska sova nu och vila min stackars överarbetade hjärna... Får väl se om Z är i skolan imorgon?

P.S Min killkompis, O har tackat ja till att följa med på bio på fredag. Wiho!

Update om Z, igen

Skickade ju meddelandet till honom där jag sa att jag inte hade några känslor kvar etc (se förra inlägget). Nåväl. Nu fick jag ett svar av honom där han skrev att han kompis hade skickat olia meddelanden till olika folk, och att jag alltså hade fått ett av dem. Vet inte om jag tror på det där, det kändes som att det var han som skrev...

I alla fall har han nu tagit bort sin profil på facebook, eller möjligtvis blockerat mig och mina tre närmsta vänner som också känner honom. Moget, verkligen... Jaja, jag orkar inte bry mig längre. Han vet vad jag tycker nu, och så är det bara. Han har haft sina chans och that's it :)

Helt klar med franskan nu också! Härligt! 

Killkompisen är intresserad!

Har pratat med min killkompis bästa kompis, härmed kallad P, och min killkompis kallas nu O, allt för att underlätta för er ;)

Nåväl. P sa att han skulle snacka med O, och det gjorde han. O sa att jag var trevlig och så, och om jag var intresserad var han också det. Så det verkar ju gå framåt det här! Försöker planera in ett biobesök med O, P och några andra vänner, så vi får väl se hur det går!

Snart klar med franskan, ska bara korrekturläsa... Hörs!

Z - part 3

Förlåt att det dröjt så länge, men här kommer nu äntligen part 3 om Z:

Allt verkade ju gå asbra. Men så när jullovet började fick jag ett meddelande på facebook. Det innehöll på ett ungefär detta: "Tycker att du är en jättefin tjej, men jag gillar dig bara som kompis. Ledsen att behöva säga det, men så är det. Det var kul så länge det varade, hoppas inte vår vänskap fuckas".

Så sedan dess har jag behandlat honom ungefär som en främling, eller vilken klasskompis som helst. Detta har uppenbarligen fått honom att tänka till, för i förmiddags fick jag ett nytt meddelande där han bad så hemskt mycket om ursäkt, berättade att han hade känslor för mig men inte vågat ta steget in i ett förhållande.

Jag svarade just att det betydde mycket att han bad om ursäkt, men att jag inte hade några känslor för honom och att jag inte var säker på att jag ville bli nära vän med honom.

Så. Där har ni allt som hänt mellan oss än så länge...

Bisous, nu väntar franskan!

Update om blinddate och Killkompis

Blinddaten gick bra igår! Killen var riktigt trevlig, men det kändes som att allt gick för snabbt. Vi strulade och höll handen, vilket var helt okej för min del eftersom jag inte tog det så seriöst. Men när han bet mig i bröstet och skulle pilla lite överallt blev jag lite tveksam. Det märktes så tydligt att han var äldre och mer erfaren och det skrämde mig, helt ärligt.

MEN. Nu verkar det som att killen jag strulade med i fredags kanske är intresserad av mig på riktigt, om jag också är intresserad. Och jag tror fan att jag är det. Kan inte se mig tillsammans med min date, och dessutom passar han inte ihop med mina vänner som jag umgås mest med. Så vi får se hur det går! Min kompis som fixade ihop mig med blinddaten tycker att jag ska höra av mig till honom, men något i mig skriker bara "NEJ!".

När jag tänker på träffen med honom märker jag hur mungiporna dras nedåt, men om jag tänker på i fredags och hur min kompis sa att jag var underbar, och vilka söta komplimanger jag fått tidigare, och hur fruktansvärt gullig han är blir jag så glad.

Är lite rädd att min kompis K (som tussade ihop oss) ska bli arg för att det inte blir något mellan mig och den äldre killen. Det hade passat perfekt eftersom han är kompis med hennes pojkvän... Men jag vill inte ha honom.

Blinddate

Ja, det är sant. Imorgon är det alla hjärtans dag. Och jag är singel. MEN! Min fina kompis K har tydligen fixat en blinddate till mig med en av hennes kompisar. Hoppas att allt går bra, men det här är sjukt läskigt! Killen är tre år äldre och kompis med K's kille, så det blir vi fyra som ska ses imorgon. Men jag är fruktansvärt nervös. Någon som har något tips på vad jag borde tänka på imorgon?

All my life I've been good, but now I'm thinking what the hell

Hej igen! Ledsen för världens sämsta uppdatering... Men jag har faktiskt ganska bra ursäkter, har nämligen haft fullt upp hela helgen:

Fredag: Då ordnade jag och två kompisar en maskeradfest. Allt var helt kaosartat med snö, handla läsk, fixa dricka, nattamat, nycklar till lokalen etc. I alla fall blev festen riktigt lyckad, jag och min bästa vän var utklädda till Dupond och Dupont från Tintin. Mycket snyggt faktiskt! Det var seriefigur-tema, så vi hade Asterix, professor Kalkyl, Tintin, Knatte, Fnatte och Tjatte, Mimmi Pigg x 3 och många fler där.

Strulade på skoj med en killkompis, mysigt! Har ju redan berättat om honom: det var han som sa att jag var söt underifrån, remember? Det var faktiskt mysigt, och även om jag vet att han inte menade något med det så är det lugnt, för det gjorde inte jag heller! Vi bara flippade liksom.


På festen lyckades vi ta sönder två sängar och en lampa, oooooops! Men det löste sig, för min kompis pappa snickrade ihop sängarna igen dagen efter ;)

Lördag: Somnade lite efter fyra på natten efter festen (alltså lördag) och vaknade halv nio med väääärldens huvudvärk. Ni vet, jag låg i sängen i lokalen, och bara "Yes, jag är inte bakis". Resten mig ur sängen - fortfarande ingen huvudvärk! Tänke att jag hade klarat mig, för det är ju när man börjar röra sig som det börjar kännas... Så jag gick ut i köket och hällde upp lite vatten, och då: BAAAM! Ont i huvudet... Drack mitt vatten och somnade om, sedan när jag vaknade var smärtan i huvudet borta :)

Gick och åt bakisfrukost med mina fina vänner: falafelrulle, pizza och chokladbollar. Gött! Det behövde jag efter gårdagens champagneflaska... Hängde med lite folk hela dagen, på kvällen sov jag hos en kompis igen.


Söndag: Vaknade halv elva hos min kompis, vi gick och åt frukost med tre andra på café. Sedan satt vi där och chillade tills jag tog bussen hem med mina jävla packning som vägde typ 1000 kilo. Så jag kom alltså hem för två timmar sen och nu hasar jag runt i min älskade OnePiece och mår faktiskt jävligt bra!

Livet leker!



Bara för mycket för mig

Dricker te, pluggar inför ett historiaprov och lyssnar på en så himla fin låt: "Bara för mycket" från filmen Tjenare Kungen. Otroligt fint, låten känns så ärlig och ren på något sätt... Nu ska jag återgå till plugget, kanske slänger in en text ikväll!

Bisous




"Ibland är det bara för mycket för mig, ibland är det bara ett fel"


Skolan

Sitter i skolan, börjar om fem minuter så hinner bara med ett snabbinlägg. Än så länge har jag haft både matteprov och engelskauppsats. Strax blir det samhällskunskap och grupparbete med Z. Roligt, roligt, roligt!


Nej, inte roligt alls.

Känner ingenting

Lyssnar på låten mitt ex sjöng för mig ibland. Den påminner om henne och sommaren 2010, men jag känner nästan ingenting alls. Läskigt och skönt. Undrar om hon verkligen betydde så mycket för mig som jag tror, men faktum är att om jag skulle möta henne på stan imorgon skulle jag inte ens hälsa. Så jag antar att hon betydde mycket trots allt.

Kan ni gissa vilken låt det är?

Skrivit 30/6 2010

Det går inte längre. Jag är så slut. Jag har gett av mig själv till alla. Lyssnat, förstått, bjudit på mig själv. Älskat er, presterat för er, tänkt åt er, på er. Nu är jag slut, jag måste ladda mina batterier för att orka mig igenom ännu ett helvetesår. Varför kan inget bjuda mig på något? Varför kan inte ni ta ansvar, prestera mest ibland, låta mig flyta med? Bara låt mig flyta, håll mig ovanför vattenytan, snälla.


Skrivit sommaren 2010

Din lugg hänger ner i dina ögon. Du plirar pillemariskt mot mig och dina läppar höjs, bara en aning, i ett leende. Du sträcker sakta ut dina händer mot mig, outhärdligt långsamt. Jag vill äta dig, sluka dig, kyssa dig. Älska dig. Dina händer är bleka och ganska magra, men för mig är de världens vackraste. Naglarna är korta och rena. Inga sorgekanter här inte. För vad skulle du vara ledsen över? Du är vacker, stolt och trygg. Ett musikgeni, ett socialt geni, ett kärleksgeni. Du kan få vem du vill och för en kort, berusande sekund av total lycka, trodde jag att du fått mig, att jag fått dig. Så fattar du mina händer även om de knappast får plats i dina. Mina händer är gigantiska manshänder och är nästintill groteska. Svala änglafingrar slingrar sig runt mina och du smeker lätt min handrygg med din korta tumme. Ett beklagande leende och en huvudskakning, det är allt jag får. En sekund av total lycka var allt jag fick.

 


Jag klär i din andedräkt

Nu vet jag. Nu vet jag varför jag saknar min kompis så jävla mycket. Jag var kär i henne, och har aldrig riktigt släppt det. Jag kan inte glömma henne, för jag vet inte om vi kunde ha haft något tillsammans. Hon är också bisexuell, och ibland trodde jag att hon gillade mig också. Men jag fick aldrig veta, och nu undrar jag vad som kunde ha varit. Och jag är så fruktansvärt rädd att jag aldrig kommer få veta.

Mina kompisar verkar tro att det hon sa till mig på festen bara var fyllesnack, och jag börjar luta åt det hållet jag också. Hon har inte hört av sig ännu, och jag mår så jävla dåligt. Borde inte hoppas, men jag kan inte låta bli.

När jag har hjärtesorg

Det är

När det gör som ondast

I hjärtat

Som jag

Pratar franska,

Dricker alkohol,

Röker cigaretter,

Pluggar som besatt,

Gråter på bussen hem från skolan,

Tar stora klunkar av mitt kaffe för att känna ruset i ådrorna,

Vill skära mig men låter bli,

Överväger

Att ta tre stora ipren innan jag somnar,

Funderar på

Att stoppa fingrarna i halsen,

Vill hoppa över

Frukost

Lunch

Och middag,

Kurar ihop mig på golvet

På en offentlig toalett

Gråter och hulkar

Tills

Kroppen skakar,

Tills

Jag inte kan andas,

Tills
Jag tror att varje ben i kroppen går sönder,

Tills

Jag tror att jag faktiskt dör

Men

Jag dör inte

Det vet jag nu

För jag går vidare

Reser mig från det smutsiga golvet

Och ler igen


Prestationsångesten är ständigt närvarande

Jag märker det direkt när jag stiger in i klassrummet. Så fort min fot är över tröskeln känner jag det. Spänningen som bara infinner sig vid dessa tillfällen. Jag tar sikte på en bänk, slår mig ner och tar upp mitt block. Jag är medveten om att jag inte kommer att använda det denna lektion men det är en markering. Genom att systematiskt ta upp sakerna ur den tunga, svarta Marc O’Polo väskan visar jag mitt totala ointresse inför det som ska hända här.  Jag ser hur de andra sneglar under ögonfransarna, ser hur alla granskar sina naglar, vad som helst för att vara likgiltig. Vissa knappar på sin telefon, andra pratar stelt med bänkgrannen, frågar vad det är för mat idag, och säg mig, vad gjorde du i helgen? Själv nöjer jag mig med att stirra ner i bänken framför mig, ignorerar alla ljud omkring mig. Försöker låta bli att tänka på hur mycket tid jag lagt ner på detta, hur många tårar jag gråtit för att detta ska bli som jag vill. Minns hur jag satt och skrev och skrev, hur nära det var att tårarna droppade ner på pappret. Kommer ihåg frustrationen över att inte kunna plocka fram allt jag visste från hjärnans innersta vrå, hur ont jag hade i axlarna efteråt. Jag gick på massage den eftermiddagen, allt för att få spänningarna att släppa.


Så, med en olyckbådande smäll, slås dörren till klassrummet igen. Läraren kommer in, skramlar med nycklar, bläddrar i papper och pärmar. Snubblar nästan på sladden till den overhead som alltid står längst fram vid katedern. Jag vet helt ärligt inte varför den står där, vi har nog aldrig använt den, faktiskt. Alla har ögonen på den genomskinligt rosa plastfickan som ligger någonstans i mitten av den stora högen i lärarens famn. Det är det enda vi tänker på nu, inget annat finns i våra huvuden. Alla stirrar så intensivt på den att jag nästan väntar mig att tjugonio par ögonglober ska tränga ur våra skallar, sakta rulla framåt i rummet och slutligen nerför trapporna. Ut på skolgården, kanske till China Town för att äta kinabuffé till lunch. Kan ögon äta?

Nej, jag ruskar på huvudet och fokuserar ännu mer på den repade träskivan framför mig. Rynkar ögonbrynen, biter ihop käkarna så hårt att jag tror att jag ska krossa tänderna mot varandra. Fokusera på bordet. Inget annat finns i min värld, intalar jag mig, bara alla de märken hundratals elever gjort genom åren. I slow-motion ser jag lärarens läppar röra sig, forma ord jag inte hör, inte vill höra. Alla rätar på sig, bara några millimeter. Nu är det dags. Papprena delas ut, ett efter ett. Det tar outhärdligt lång tid, samtidigt går det alldeles för snabbt. Jag bygger upp värsta och bästa scenarion i huvudet medan jag försöker låtsas att jag inte ser att den hemska högen av papper kommer mot mig. Det papper som har mitt namn på framsidan placeras framför mig, men uppochner. Jag låtsas att jag inte sett det, tar ett sista djupt andetag, lägger inte märke till de svarta prickarna som dansar framför mina ögon, ignorerar kvävningskänslorna och magontet. Jag vänder snabbt på provet, kniper ihop ögonen och tittar sedan. Bokstäverna lyser röda från pappret, och jag kan andas ut ännu en gång. MVG.


Äntligen gråter jag

Nu, äntligen kommer tårarna! Klickade mig in på en hemsida som heter http://bemysuperhero.tumblr.com. Satte på en spellista som jag nyss skapat som heter "Kramp". Nu rinner äntligen tårarna nerför kinderna. Har gråtit i minst 30 minuter nu, snytit mig två gånger för att snoret rann ner över läpparna. Känns så skönt nu. Kinderna svider av tårarnas sälta, jag fryser och ska strax krypa ner i sängen.

Tänk va, jag sitter hemma och gråter en lördagkväll! Såhär dags har jag de båda förra helgerna varit på fest och inte kommithem förrän vid fyra-tiden på morgonen.. Lustigt hur olika alla dagar blir.

"Kramp" fortsätter spela Kent-låtar och jag torkar kinderna igen. Det svider och sticker fortfarande, men det känns bara bra. Det känns nästan underbart, men bara nästan. För saknaden är fortfarande kvar, men lite mer uthärlig nu.

Saknaden bränner fortfarande

Mår så jävla dåligt idag. Känner mig bakis trots att jag tog det lugnt hemma igår. Är bara så fruktansvärt ledsen, fortfarande. Saknar min kompis så mycket att det gör ont, fattar inte varför hon inte hör av sig. Börjar tro nu att det faktiskt bara var fyllesnack och att det inte fanns någon sanning alls i det hon sa. Vet att jag inte borde förväntat mig något, hon har ju svikit mig innan. Men det är något med henne som jag inte kan glömma.

Gick sådär med tröjan...

Skulle ju lämna tillbaka en tröja på H&M, remember? Det gick sådär kan jag ju säga. Lämnade tillbaka tröjan, som kostade 100 kr. Kom ut med en pälskrage för 130. Jag är verkligen sämst på det här med att spara!

Jag mår illa av saknad

Lyssnar på Kent och vill gråta lungorna ur mig, men det går ju som sagt inte. Känns bara som att jag ska kvävas. Saknar en av mina bästa vänner så fruktansvärt mycket att jag inte vet vad jag ska göra. Hon var en av mina bästa vänner under högstadiet, men vi går på olika gymnasieskolor. Vi träffades mer och mer sällan, och tillslut var det bara jag som hörde av mig. Vi bråkade om det, och jag blev verkligen sårad av det hon sa, typ att det vi hade i nian inte hade betytt något och att jag skulle släppa det förflutna typ.

I alla fall. Nu, i fredags, var vi på samma fest. Hon var asnitad och ville prata med mig. Vi redda ut saker och ting, och bestämde nästan att vi skulle fika någon dag. Dagen efter hörde jag av mig och vi pratade lite allmänt. Nu har hon inte hört av sig, och jag fattar inte vad problemet är. Visst, hon var full, men in vinos veritas, right? Hon sa att hon hade hoppats att jag skulle komma till festen och det verkade som att hon verkligen tänkt på det här länge. Saknar henne något fruktansvärt, och hon sa att hon hade saknat mig jättemycket.

Som om det inte vore nog att vi är före detta bästisar har jag dessutom varit kär i henne. Jobbigt det här, för jag saknar henne ju på två sätt. Vet inte alls vad jag ska göra...


RSS 2.0