Tänk om man hade koll på ekonomin...

Insåg igår att jag brännt 2000 kr på lite mindre än en vecka. Shoppade ju på H&M i tisdags, och sedan dess har jag shoppat liiiite mer och fikat/ätit ute varje dag. Visserligen är min kompis skyldig mig 350 kr, och jag ska lämna tillbaka en tröja jag köpt, men ändå! 2000 kr på en vecka är inte sunt. Skärp dig, Finis!

Z, part 2

Jag satt kvar länge och väntade på att han skulle skriva klart provet. Varje gång han började fumla med sina papper gjorde jag mig redo att resa mig. Efter ett tag blev han tillslut klar och vi gick ut från klassrummet tillsammans. Vi pratade om provet lite medan vi gick nerför trapporna. När vi nästan nått bottenvåningen frågade jag om han skulle till busstationen. Han sa nej – han skulle skriva ett arbete i skolan med en kompis. Han gick iväg, vinkade hejdå. Då sa jag ”Vi ses nästa år”. Han stannade, vände, gick tillbaka och kramade mig. ”Du får ha det så bra!”. Sedan var det slut.Jag var så nära att börja gråta när jag gick mot mitt skåp. Jag hade ju laddat till tusen, ville det här! Och så vågade jag inte. När jag äntligen låste upp skåpet stod jag bara som paralyserad och fingrade på mina block. Tårarna ville sippra fram, strupen snörptes ihop. Jag snyftade till, stängde skåpet och ringde Bästisen.


Med gråten i halsen sa jag helt enkelt ”Jag vågade inte”. Hon förstod. Jag började gå mot resecentrum och hade världens största klump i magen. Pratade med Bästisen hela tiden, höll på att börja gråta vid varje andetag. Sa att jag ångrade mig. Då sa hon att jag fick välja, alternativ ett eller två, utan att veta vilket det var: alltså mellan att gå till bussen eller gå tillbaka till skolan och prata med honom. Jag valde ett, utan att veta vad jag valde. Bussen. ”FAN!” sa jag. ”Där ser du!” utbrast Bästisen. ”Du vill ju prata med honom. Och Finis. Om du inte gör det nu kommer du göra det efter semestern, och om du får ett dåligt svar då måste du träffa honom i skolan direkt efter.”. Jag började gå tillbaka mot skolan. Mot biblioteket. Bästisen peppade mig ännu mer och vi lade sedan på.


Jag stod i hallen utanför biblioteket i säkert tio minuter. En klasskompis gick förbi mig på väg till biblioteket. Missade min buss. Trodde att jag skulle svimma. Öppnade och stängde dörren till biblioteket tusen gånger. Tillslut gick jag in. Han satt vid datorn med ryggen mot mig och dörren. Mina fingrar kändes iskalla och jag petade honom i nacken med dem. ”Kom”. ”Vad har jag gjort?” undrade han. ”Inget, men jag vill snacka med dig” sa jag. Han reste sig och följde med mig ut i hallen.


Jag vände mig om och sa helt enkelt ”Jag måste gå till min buss strax, men jag ville bara säga att jag gillar dig också.”. Han kollade på mig, log, och sa ”Det var kul att höra”. Sedan kramades vi. Han frågade mig när min buss gick, och jag svarade ”halv”, trots att jag redan missat den för fem minuter sedan. ”Okej” sa han, kramade mig, pussade mig på munnen. Sedan gick jag, och han gick för att fortsätta med sitt arbete.


Jag ringde Bästisen, men hon svarade inte. Då ringde jag min andra kompis. Skrattade och grät om vartannat, visste inte vad jag sa eller vad jag gjorde. Jag var bara så lycklig. Fick tillslut fram vad som hade hänt, kompisen och Bästisen pep i andra änden av telefonen. Gick runt på stan med världens leende på läpparna, skrattade för mig själv och tog sedan bussen hem.


Update om Z, part 1

Ledsen att uppdateringen har varit så dålig. Nu i helgen har jag festat, kom hem till min kompis där vi skulle sova vid fem-tiden. Är så sjukt trött att jag knappt vet vad jaag håller på med. Känner mig nästan fortfarande full haha!

I alla fall. Lovade ju att jag skulle berätta om killen som dissade mig innan jul (han går numera under namnet Z, tjejen jag var tillsammans med i somras är A). Nåväl, såhär gick det till:

Killen går i min klass. Började i den nu i tvåan. Han är fett trevlig, riktigt snäll och rolig. Hur som helst började vi bli kompisar - vi hade internskämt, satt tillsammans på lektionerna och åt i matsalen. Vi skrev på facebook eller msn varje kväll. Det började kännas som mer än vänskap.

När jag fyllde år kom han till min fest och vi delade säng. Vi hade inte sex, men vi strulade hela kvällen. Sedan fortsatte saker som vanligt i skolan. Sedan hade jag myskväll hemma hos mig, dit han var bjuden. Vi kollade på film och kysstes, helt nyktra. Delade säng då också, och kysstes hela natten. Frågade honom då om han gillade mig, och han sa ja. Det hade han sagt till min kompis innan också, att han trodde att han gillade mig.

Saker fortsatte som vanligt i skolan, och sista dagen i skolan bestämde jag mig för att prata med honom. Jag skulle på semester över lovet och vi skulle inte träffas förrän nästa år igen. Har skrivit ner exakt vad som hände den dagen. Publicerar det i nästa inlägg, annars blir det en vägg av text här för er att läsa.

Hörs senare, ska uppdatera igen så snart jag kan!
Bisous

Dissad

Ni minns att jag skulle tillbringa min håltimme idag med killen som dissade mig innan jul? Just nu sitter jag i skolan. Ensam. Han skulle tydligen på något möte, så han kunde inte komma. Skickade han 20 min innan vi skulle träffas. SKOLK, någon?

Jaja, skönt att slippa sitta med honom hängandes över axeln i em timme, men samtidigt stör jag mig på hans dryga stil.

Vi hörs ikväll!
Bisous

Ser fram emot imorgon. NOT

Jaja. Imorgon blir ingen rolig dag. Som sagt är fredagar min värsta dag (lektion, håla, lektion, håla, lektion). Men som om det inte vore nnog ska jag tillbringa håla nr 1 med killen som dissade mig innan jul. Vi har ju ett grupparbete ihop, och han tyckte att vi skulle träffas och jobba med det. Bara han och jag. I mer än en timme. Kan någon här stava till F-Y F-A-N?

Kommer inte bli kul, det säger jag er. Uppdaterar imorgon igen om hur det gick, och varför det har blivit som det är mellan oss. Det är ingen rolig historia: den slutar med att den fina flickan får sitt hjärta krossat av pojken som ljuger.

Bisous


En lista på saker som får mig att må bättre. Tror jag

Kaffe

Jobba

Cigaretter (trots att jag knappt röker)

Alkohol (trots att jag knappt dricker)

Att bli stött på

Te

Skolan

Att sminka mig

Få MVG på ett arbete/prov

Mina två bästa vänner

Spela datorspel

Jogga

Träning över huvudtaget

Utmattning

Vara uppe sent

Sova

Duscha

Gå till frisören

Skriva för hand

Måla naglarna

Åka buss

Gå promenader

Antagligen att skära mig själv, men det tänker jag aldrig prova.

Antagligen att ta värktabletter ”bara sådär”, men det tänker jag inte göra.

Platta håret

Festa (trots att det inte är min stil)

Baka

Gå i mina högklackade skor

Planera olika outfits

Shoppa

Kolla på TV

Äta onyttig mat

Spegla mig i bara underkläder och älska min kropp

Antagligen banta, men det gör jag aldrig om. Det kunde gått så jävla illa sist.


Bloglovin

Nu går det att följa mig via bloglovin! Klicka på länken nedan bara. Jag vet att det ser heilt weird ut, men det funkar i alla fall, och det är ju huvudsaken! <a href="http://www.bloglovin.com/blog/2293289/jeparlecommejeveux?claim=w2n7qraqq5j">Följ min blogg med bloglovin</a>

Bisous!


Det sved i plånboken!

Fick oväntat nog 2,5 timmars rast idag, så istället för att plugga eller göra något vettigt satte jag sprätt på dryga 1000 kr på H&M. Fick en sådan fruktansvärt härlig kick när jag drog kortet i kortläsaren! Är nog beroende av att shoppa. Jag köper saker för att trösta mig själv och för att belöna mig. Jag impulsshoppar, tröstshoppar och belöningsshoppar, och ändå har jag alltid pengar på kontot. Förstår inte hur det går till, för jag gör av med stora summor (som idag, eller sist när jag missade bussen: köpte två par pumps), men har ändå flera tusen kvar, hela tiden. Ganska härligt!

Tänk om...

Tänk om någon ser hur jag dansar hemma i badrummet? Innan jag hoppar in i duschen släpper jag loss och dansar till mina favoritlåtar framför spegeln. Grejen är ju att låtarna finns på spotify, och spotify finns på datorn. Och datorn har en webcam... Jag är livrädd att det ska vara på av misstag, eller att någon kan kontrollera den och filmar mig när jag hoppar upp och ner i bara underkläder. Tänk om det kom ut på youtube... Då vet jag inte vad jag skulle göra, så när jag dansat en liten stund brukar jag gå fram och kolla på camen och försöka avgöra om den är på eller inte. Tyvärr går det inte att avgöra, så jag lever i ständig rädsla att mina dans- och sångnummer är upplagda på någon hemsida.


Såhär kunde det har varit, men så blev det inte

Vi ska gå genom Stadens gator. Hand i hand, utan att bry oss om blickarna. Nere i hamnkvarteren, mellan de pittoreska husen. Pastellfärger passar inte dig. Du är styrka, mod, ödmjukhet och trygghet. Skjorta, rosa jeans. Vi går sakta, en lagom takt. Vi har inget mål, utom att sätta oss under bron vid havet. Där ska vi klottra våra initialer med ett hjärta mellan.
Ingen ska glömma oss.                                                                                                   

 

En annan dag ska vi köpa två klubbor och ett paket John Silver till dig. Jag röker inte, du gör. Ta med gitarren och sitta på gräsmattan utanför vår förra skola. Lärarna är kvar, de jobbar fortfarande, trots att det är sommarlov nu. Du ska spela på gitarren och vi ska sjunga tillsammans. ”I’m yours” – den kan jag hela. Du kommer att fråga om du ska spela den hög eller låga. Jag svarar den höga, som alltid. Jag är sopran, du kan sjunga vad som helst. Du är ett musikgeni. Sedan ber jag dig spela ”The house of New Orleans”. Jag kan bara första versen men det är så vackert att jag får rysningar. Du kan hela och sjunger både högt och lågt, och jag får nostalgi. Tänker på nian och hur vi var då. När du spelat klart ska du lägga dig bredvid mig i gräset, i solen.

 

Vi blundar tillsammans. Jag börjar nynna på "Kräm" och du frågar mig vilken låt det är. Som svar tar jag upp mobilen och spelar den på låg volym, så att vi måste ligga med huvudena tätt ihop för att höra orden Jocke Berg sjunger: ”Jag vill ha din ryggrad här, fäst den i mig”. Så hasar vi närmare och närmare. Du lägger din hand över min midja och jag nuddar ditt lår med mitt knä. Dina ögonfransar är mörka och ganska raka. Jag sänker blicken en millimeter och ser två gröna ögon. Din hand rör sig försiktigt vid min svank och jag känner din andedräkt mot mina läppar. Jag tar sats och det känns som om jag ska hoppa tusen meter. Egentligen handlar det om tio centimeter. Din läppring slår lätt mot mina tänder när jag vill äta upp dig, svälja dig hel. Du smakar jordgubbsklubba och cigaretter och jag vet att jag aldrig glömmer den här dagen. Jocke Bergs röst dånar i våra öron. På något sätt har ljudet skruvats upp och vi krupit närmare mobilen.

 

”Lägg dig ner i gräset nu, du är så varm här. Jag vill ha min tunga där, du är. Så nära att du bli våt, men så nära får ingen gå” - Jo, jag får, för det är sommar och jag är kär.


Here it goes

Så. Jag lovade er att berätta lite om mina kärlekar. Så nu kör vi!

Jag är bisexuell. Funderade på det första gången i sjuan men avfärdade mina tankar. I nian blev jag kär i en av mina bästa vänner, men intalade mig att det inte var något. I slutet av ettan blev jag kär på riktigt. Det var en gammal klasskompis som var öppen med sin egen läggning. Vi var väldigt olika men hade fruktansvärt roligt ihop. Det ena ledde till det andra, och jag berättade för henne först av alla att jag var bisexuell. Hon stöttade mig, och vi blev tillsammans. Sommarlovet började och jag åkte till Frankrike med familjen. När jag kom hem gjorde hon slut via sms. Vi var bara tillsammans i två veckor, men jag blev helt förstörd.

Först långt senare förstod jag varför jag blev det: hon var inte bara mitt första förhållande, utan även min första gaykompis, den som fick mig att komma ut för mina föräldrar och syskon. Hon var helt enkelt mer än bara en flickvän, och därför gjorde det så ont när hon gjorde slut.

Hon har försökt få mig tillbaka, men jag har sagt nej. Kan inte ha kontakt med någon som skadat mig så. Det här kommer låta fånig, men jag har aldrig mått sämre i hela mitt liv. I flera månader gick jag på toa väldigt ofta. Inte för att hag behövde kissa, utan för att jag behövde krypa ihop i fosterställning på golvet och försöka gråta. 

Det är efter den perioden som jag inte kan gråta längre. Vill verkligen det ibland, men det slutar bara med att jag skakar i hela kroppen och tror att jag ska kvävas. Jag förstår att det hela verkar överdrivet, men jag sjönk ner i att jag var så ledsen. Det var så jävla svårt att ta mig ur det, och precis när jag lyckades blev jag sårad igen... Men det berättar jag om en annan dag, plugget kallar!

Bisous

Jag är söt underifrån

Hej igen! Hemma nu efter en liten fest igårkväll. Väldigt mysigt även om det inte var så galet som jag vet att det kan vara.

Mitt självförtroende boostades rejält igår kan jag lova er! Fick sötaste komplimangen på länge tror jag.. Jag satt i en soffa, och en av killarna låg i sängen bredvid soffan så att han tittade på mig lite underifrån. Vi pratar lite och sedan utbrister han helt fascinerat: "Åh, vad du är söt underifrån!", varpå jag tackar (något förvirrad). Sedan fyller han på med att "du är söt framifrån också. Och bakifrån, och från sidan, och från andra sidan. Och ovanifrån. DU ÄR JÄTTESÖT!" Jag tackar igen, ännu mer förvirrad, tappar tråden och frågar "Vad pratar vi om egentligen?". Då svarar killen med sin mjukaste röst "Att du är så himla söt...". Åh, mitt hjärta ville bara smälta! Visst, han kanske var full och så, men som man säger: in vinos veritas!

Nu ska jag plugga lite, ska hålla tal på svenskan nu i veckan. Har bestämt mig för att argumentera mot dödsstraff, så vi får se hur det går, har nämligen en kille i min klass som är ganska creepy (kastar knivar, dödsstirrar osv), och han är för dödsstraff... Haha!

Hörs senare ikväll!

...

Just det, vill tipsa om finaste låten: Superman med Joe Brooks. Grymt fin låt!

I'm no superman

Åh, känner mig lite halvdeppig :( Vet inte riktigt vad som är problemet, men inget känns riktigt rätt. Jag känner liksom ingenting! Vill gråta tills lungorna går sönder och jag får skavsår i ögonen, bara för att få känna något, men det går inte. Är hemma med familjen..
Dessutom kan jag inte gråta. Bokstavligt talat! Det kommer inga tårar, jag bara hulkar och krampar i hela kroppen. Så har det varit sedan i somras när jag blev dumpad första gången. Tänkte berätta mer om det, och killen jag varit på G med nu senast, så håll utkik, jag kanske lägger upp det redan imorgon!

Nu ska jag äta middag med familjen och mysa, vi hörs!
Bisous

Skolkar

Fredagar är nog värsta dagen i skolan för mig. Jag börjar klockan 8, och måste därför gå upp astidigt. Sedan efter första lektionen har jag håla. Sedan har jag en lektion till, och efter den håla. Sista lektionen slutar vid 14, och sedan har jag sånglektion och är hemma vid halv fyra-tiden.

Så när det kändes omöjligt att stiga upp ur sängen imorse bestämde jag mig för att jag kunde slippa skolan idag. Jag menar, jag har toppenbetyg och skolkar aldrig, så idag unnade jag mig själv en sovmorgon till klockan 11. Riktigt härligt! :D Kram

Jag framstår som århundradets bitcherwisser

Jag blir så irriterad. Just nu håller vi på med ett stort grupparbete på samhällskunskapen i skolan som sträcker sig nästan två månader framåt. Jag jobbar tillsammans med fem andra personer i min klass som jag ju egentligen tycker om, fast en av dem är killen jag gillade innan. Jobbigt läge, säger jag bara...

I alla fall. Imorgon ska vi lämna in det första delmomentet som vi har jobbat med den senaste tiden. Vi har fått tre lektioner på oss, och imorgon får vi den fjärde, sedan ska arbetet in. Arbetet ska vara 3-6 sidor långt. JAG har skrivit 2 sidor. Vad tror ni att de andra har gjort? Precis, ingenting. Om man nu inte räknar att kolla på youtube-klipp som att bidra till arbetet...?


Jag framstår som världens största bitcherwisser* för att jag vill få arbetet klart. Hatar att få mig själv att framstå i dålig dager, men framförallt hatar jag att jag inte kan stå för att jag är en bitcherwisser. Varför ska det vara så fruktansvärt svårt att med pondus och makt i rösten ropa att "Nu gör vi såhär!", och få ett bra resultat? Varför är det svårt att ta för sig?


Och för er som undrar: Uttrycket "bitcherwisser" är en kombination av "bitch" och "besserwisser" som jag faktiskt uppfunnit själv

Sms

När någon slår ner dig och du faller hårt - res dig upp igen och le, bara för att jävlas.


Sms

En liten vana jag har är att skriva sms och sedan spara dem i utkast. Sms som ska peppa mig, sms om något assmart jag kommit på, eller bara mina funderingar i allmänhet. Därför har jag skapat den nya kategorin "Skrivit" som dels kommer fyllas av mina sms, dels av små texter jag skrivit.

Ska nog dra mig mot sängen, är grymt trött trots att jag vaknade vid ett idag. Bussen går vid klockan sex imorgon, inte något jag ser fram emot...


Trött

Hemma igen! Var på 18-års fest igårkväll, kom hem till min kompis vid halv fem på morgonen. Inte så vild fest precis, men ändå trevligt. Vi rökte vattenpipa och lyssande på dålig musik (födelsedagsbarnet valde...).
Är fortfarande stolt över att jag kan göra rökringar med vattenpipan. Dessutom fick jag lära mig att blåsa såpbubblor med rök i. Man tar t.ex. en toarulle, doppar den i vatten och såpa så att man får en hinna över öppningen. Sedan tar man rök i lungorna och sätter läpparna runt rullen. Blås sakta, och när bubblan är lagom stor "knycker" man med rullen för att den ska lossna. Då dalar den sakta neråt och kraschar sedan mot golvet. Riktigt ballt!

Skrattade på bussen hem

Satt på bussen hem från skolan igår. Några rader framför mig satt en kille och hans flickvän.

Plötsligt fick jag så ont i hjärtat. Hela bussen luktade precis som killen jag var på G med, men fick nobben av innan jul. Vi går i samma klass, så det är ett helvete att gå till skolan, men det funkar! Men när bussen plötsligt luktade som han var jag oförberedd och blev så ledsen. Fick nästan svårt att andas, så ont gjorde det. Tittade ut genom fönstret och kände hur ögonen sved. Tills jag förstod varför bussen luktade som den gjorde.

Killen och hans flickvän hade köpt med sig mat från McDonalds. Bussen luktade snabbmat, och det var därför jag satt och grät. När jag insåg att killen jag gillat luktade som gammal cheeseburgare och pommes slutade ögonen tåras. Skrattade åt honom, mig själv och hela situationen. Tänk att jag saknar någon som luktar gamla pommes?

Vem jag är

Jag är en tjej på 17 år, fyller 18 detta år, men har haft oturen att födas sent på året vilket går ut över bl.a. min lön på jobbet. Kul.

Hur som helst går jag andra året på gymnasiet, samhälle-samhälle. Pluggar kanske lite för mycket, men det skyller jag på min prestationsångest. Har dock pluggat mindre i tvåan, så jag är väl på rätt väg antar jag. Läser franska steg 4 på gymnasiet och tycker väldigt mycket om det, därav namnet på bloggen.

Är intresserad av det mesta, men kan inte påstå att bilar och fotboll är min grej. Så om ni hoppas på matchanalyser och detaljerade inlägg om motorer får ni tyvärr hitta en annan blogg.

Undrar ni något är ni hemskt välkomna att fråga, jag är faktiskt väldigt snäll.


Ännu en blogg

Då har man skaffat sig ännu en blogg. Hoppas att jag ska orka hålla fast vid denna, för de andra har liksom runnit ut i sanden... Tanken är att blogg ska bli som en privat facebook. Jag slipper skriva långa inlägg som bara tar massa tid och energi, men kan samtidigt dela med mig av mitt liv.

Så nu är det väl bara att köra igång!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0